I made this widget at MyFlashFetish.com.

corner


Hye hye ! Welcome to Blog Bebelan Cikgu Secha! ^_^

Marquee

mood


kau kene bebel

Wednesday, June 16, 2010

Part Time

You know what. Aku sudah bekerja sekarang! But only for a week.. Haha its oke la kan dari menghabiskan boghehh je kat umah tuh.. Part time only la. Yang best bangat tau apa ? Aku dapat TOYS department ! Aha ! Nak tau nape ? Sebab :




1. Keje aku hanya kemaskan barang barang yang bersepah. Tuh pun kalau bersepahlah. Kalo tak...
2. Aku main game je, ada macam macam game la. Pooh, Mermaid, Doraemon dan banyak lagi dan lagi. Nama game ni macam busan je, tapi kalau kau di tempat aku yang tengah busan tahap gaban, mesti semua game pun jadi best jee. Hee..
3. Tepi department aku tuh ada la tempat game untuk budak budak, so kalau ada masa terluang di waktu bekerja tapi tiada kerja nak di buat, maka dengan segera aku membuka name tag dan terus menuju ke pintu masuk tempat itu. Dengan itu tanpa segan silu, aku membeli token. Haha, apa lagi, jum main game Initial D ! 
4. Kalau malas sangat, aku turun la ke dalam surau untuk tidur. Wahhhh, bahagia sungguh aku. Hidup seperti makan gaji sahaja. Eh, ini bukan salah aku, tapi dah tade keje kan.. 




Yang paling aku tak boleh lupa pada 1st day keje. Ade la sorang minah ni, pakai cam vogue semacam je. Pakai baby-T, seluar jeans, high heel, cemin mata belalang dan bawa handbag. Usha aku macam tak makan sebulan. Aku pelik bila semua staff gelak bila minah tuh bercakap dengan aku. Bila minah tuh blah, aku terus bertanya pada mereka...




Aku : Kenapa dengan minah tadi tuh ?
Richard : Eh, awak tak tau lagi ye ?
Rani : (ketawa tak abes abes)
Richard : Yang tadi tuh customer tetap kita. Hari hari dia datang. Macam la dia boss tempat ni...
Aku : Huhh ?? (muka blurr)
Rani : Aiyoo, tak perasan ke ? Dia tuh mental la sha... Wayar dia dah ta betul. Kene tinggal dengan laki agaknya. Cian dia..






Aku tak sangka la pulak Minah yang vogue tuh mental. Adoyai, macam macam. Yang aku pelik, start dari tuh, setiap kali dia nampak aku, dia akan tegur sambil angkat tangan tinggi tinggi. Dia akan tegur macam ni " oppppppp ! " sambil jerit pulak tuh. Tak ke malu... Tapi aku berlakon la buat muka blur kan.. Hahaha








Disebabkan aku dah lama tak merempit naik motor, so macam takut lak nak naik motor. Tapi aku tak ada pilihan, balek dari keje petang tuh, adek kesayangan aku datang menjemput. Naik motor. Kau tau apa yang buat aku sumpah seranak adek aku ni ? Dia boleh bantai buat taik nak kene kan aku. Ada ke patut dia bawak helmet steng dan tak ada visor ! Hoh ! Bertuah punya adek ! Dah la aku berpakaian agak formal, dia boleh bantai bawak motor laju macam haram jee.. Dia tak tau ke kakak dia kat belakang ni macam nak terbang dah ! Aduhh, nak ke rumah aku dah nak kene lalu hampir 4 buah trafic light. Tatau la aku nak sorok muka aku kat mana bila pakai helmet yang tak ada visor tuh. Sume pandang ! Arrgghhhhh ....! Pe pandang pandang ! Tau la klaka gile muka aku yang tak cun ni pakai macam tuh ! " (maki hamun dalam hati la yang termampu..) Kau gile ke aku nak maki kat tengah tengah jalan tuh ? Hahaha Pesan adek aku " saba ye ateh, kau buat muka relax je sudaa " Ahh, banyak la kau punya relax, semua orang pandang aku, bukan kau ! Senang je cakap...


Nak tengok muka aku yang hodoh apabila memakai helmet steng n tak de visor tuh ?? Ini dia !




















Ahhhhhh, tak dapat ar nak tengok ! Hahahhaa.








Lain kali ye (:





7 comments:

  1. owh keje ke..cm bes jek...hhihi..ade toys byk ek..angkut 1 bw lek..emy nk.

    ReplyDelete
  2. tak bole blah r kau ni. (:

    ReplyDelete
  3. fiona : haha bole bole, tgu department tuh jd ca punya, jg ckp 1, 10 pun bole hahhaa

    anonynous : pesal lak ngn ku ? haha

    ReplyDelete
  4. huit .. mydin eh ? haha . ke ? blanja r token . ^_^

    ReplyDelete
  5. haha mne de mydin ! haih , blasah kang ~

    ReplyDelete
  6. KAHKAHKAHKAH!! sti cute scha !!

    ReplyDelete