I made this widget at MyFlashFetish.com.

corner


Hye hye ! Welcome to Blog Bebelan Cikgu Secha! ^_^

Marquee

mood


kau kene bebel

Sunday, June 6, 2010

start again oke !

bile cte pasal start msty org akan gune ayat cam nih "oke, kita start dr mula yee"
haih korg nih. da nme pown start, sme jela dgn maksud mula. tape tape. 
hari nih aku de 1 cte dengan perkataan mula atau start. ahhhh sape jela tuh




oke start !
satu hari member aku yg bernama anys ajak ku menemaninya ke msjid jamek. katenye nak cr barang. di sbbkan nak jaga ati n rndu kan dya ku pergi la teman jugak. yela bestfriendforeverafter la konon konon kan.


masjid jamek. sume org pown tau macam mana keadaan kat sne. panas , sesak, ramai bangla, nyammar, dan blablablabla (describe sendiri oke !) bak kate org bile pegi sne, mcm melancong ke luar negara. yela. mne tak nye. ramai gilerr orang asing dr rakyat sendiri. haih btl tak ? (makhluk asing tidak tergolong sama sekali)


ku sampai lambat sikit d LRT msjid jamek. jam hp smentara aku dah pukul 11.15. janji dgn anys pukul 11.00 hah ! aku lambat lagi ~ risau jugak kalo kalo si anys tunggu lame. ui, mne nih ? anys tak smpai lagi rupenye. oke tape tape. at least ku tak bia dya tunggu ku lame lame. bia ku yg tgu dya. (ini menunjukkan saya seorg kawan yg amat baik) wah puji diri sendiri ~


saat berrganti saat, minit berganti minit, jam berganti jam. hoh ! 1.05. mne kau makcik bedah oi ! aduhh. anys tak sampai sampai lg. janji je lebat. mne ntah batang hitung dya yg penyek tuh ! (dlm hati ku da sumpah seranah dah minah ni) mne tak nye, kiri kanan depan belakang, sume makhluk makhluk asing. hadoi.
tamau la,,, nanti kene ngorat , hah ! ye sgt kan.dlm pale otak ku nih tbe tbe terdetik la plak "haih, ku nih de taste ke ngn makhluk makluk sekeliling nih. de jgk yg ensem ku tgok" aiyoooo, buduh kau ! nyah ko dr otak ku ! takan la ku de hati ngn dorang yg... blablabla (mls nak describe benda tak penting dlm hidop aku)


then, tbe tbe de yg menegur aku. oi jgn slh anggap ye. bkn mamat mamat bangla yg tegur aku oke ! kalo btl pun, for sure ku takan layan sama sekali. ianya seorang gurl ,, ye ku knl dya. anys ! eh minah ni, pesal la baru sekarang kau sampai. ku da lapa, perot berbunyi bunyi lagi. kali nih bkn lagu kerongcong buat ana tp lagu apo kono eh jang, kau menong ajo... lallalalala. oke cukup ! jgn nak lbh lbh. sikit sikit suda.


ku pun terus blah dr tempat tuh dgn di minah ni. haluan kami : masjid jamek > jln TAR > masjid jamek. oke, di sepanjang perjalanan kami beli beberapa barang antaranya crocs, hand beg, haaa. tuh jee. tade la byk pun. yg pasti ianya bukan original. pas tuh kami terus meneruskan perjalanan ke TS. sume pun tau pe tuh TS kan. kalo tatau, buat buat tau la oke.


sepanjang perjalanan aku lebih byk diam dr membebel tak tentu pasal. mungkin sbb da lama tak hang out. so, mcm mcm berlegar dlm pale otak ni. yela, melihat gelagat sekekliling. siyes mcm mcm de. antaranya :
*remaja lelaki yg stylish gle, tp pegi masjid jamek je pun.
*makhluk asing, lelaki ye berdua berjalan berpegangan tangan. hah ! apakah itu ? how can they do that ?
*makcik makcik, chinese bersembang kuat kuat dlm LRT, mcm dah tade org len dlm pengangkutan awam tuh. naseb baek tak phm pe yg dorang bebel. kalo tak, da lame join the club.
*dan byk lagi laa, kau nak tau, g tgok sendiri.
adoi fening fening.
tade sorang pun yg menekan kan isu membaca dalam kenderaan awam nih. dlm otak ku ckp "elehh, dalam iklan bukan main gle la membace, kuusyuk, tawaduk, tekun gle smpai tak sedar stesen da sampai" hah ! btl kan kan kan. 


tak smpai 5 minit da smpai stesen hang tuah. tros menapak langkah seribu ke TS. ye inilah TS saya. tempat di mana aku berlepak lepak mse skola skola dulu. bdk eemo la, gotic la, skin head la, pe lalallalaaaa. btl ramai. tp tuh sume sme zaman zaman jahiliah uh ! siyes. skrg bile egt balek. perrrhh, mcm buduh je pangai ku dulu. budaks btl. tak matang. (tp sekarang oke sikit la, sikit je oke)


sesudah sampai je, ku terus mencari tempat yg pling penting ye tuan puan. makan ! hah, lapa ! siyes lapa. jum anys, cr makan. ku da kubulur nih. tp tgu la encik wan kita yg tak sampai2 lg. katenye berada di lokasi : jln TAR. huh, jauh tuh, ble agaknye mamat sekor nih nak smpi. tgu punya tgu. tak smpai 3minit, wan sampai. aku dan anys terkejut dan berdialog 


wan : ui !


aku : oit, cptnye smpai !


anys : wan kaki ku melecett. eh, td ckp kat jln TAR ?


wan : bkn ke dlm TS nih pown jln tar ? aku kat jln tar tgkat 3 td.


korang phm pe maksud wan specky nih ? tape, bia ku terangkan. wan memaksudkan lantai TS itu di buat dr tar. ngoks ko nih wan. ko tgok la sndiri jln tar kat lua tuh mne sme ngn dlm TS nih. adoii. senget punya bdk.


oke, teros pegi mkn oke. kebulur ..




selera aku ditiru anys, uh my sizzling yee mee..
yg pinggan da abes kosong licin tuh encik wan yg punya oke.
harap maklum


ye ye  di tgn saya ade shopping romp saje. duit ta mashyukk. heee


ye, lupa nak knl kan, ini cik anys yg tgu dya mcm tuan puteri tuh. 
lmbat !


ye ini pula encik wan yg kebulur lbh dr aku ! haih !
encik wan, harap maaf. gambar ko ta byk sbb ku mek pic ngn ko satu nih je.
 yela. aku kan tak suke bergambar. eecececeeeee..

yela, ini kawan kawan yg agak binggong, tp aku syg korg. siyes ! still with me n always with me di kala hati ku tercedera. aduhh, berpuitis pulak. ey, tp dosa korg bagi ku tgu lame lame ttp dlm list oke ! hahaha



5 comments:

  1. cun lak ai...gurl yg sblh ca 2 la..=p

    ReplyDelete
  2. hahaha . menarik giler cerita kaw yunx , teharu sungguh ;P

    ReplyDelete
  3. haha yeke, thx syg. terharu ? aku sakit aty tau ! tgu korang grrrrr

    ReplyDelete
  4. hahahaha . soe lh yunx . ta sengaje dtg lewat . ni gare2 abg agkt kuh . ehehe . blame him , blame him . hhhee~

    ReplyDelete