I made this widget at MyFlashFetish.com.

corner


Hye hye ! Welcome to Blog Bebelan Cikgu Secha! ^_^

Marquee

mood


kau kene bebel

Thursday, September 9, 2010

Mustahil vs Masuk akal

Memang mustahil jika...ada jugak orang yang tanak naik kapal terbang walaupun bagi free sebab takut terhempas.
Tapi tak masuk akal kalau...ada jugak orang yang takut naik semua kenderaan dan lebih rela berjalan kaki sepenuh masa.


Memang mustahil jika...budak budak sekolah pun dah pandai bercinta.
Tapi tak masuk akal kalau...diorang suruh mak bapak diorang kawinkan diorang. (ini bukan gatal tapi merenyam ni)


Memang mustahil jika...ramai pemandu kereta yang tak suka mengenakan tali pinggang keselamatan ketika memandu.
Tapi tak masuk akal kalau...bila nampak polis tau pualk mengelabah meraba mencari tali pinggang tersebut.


Memang mustahil jika...ramai orang miskin yang berlagak macam orang kaya.
Tapi tak masuk akal kalau...yang kaya pulak sibuk cari jalan berlagak jad orang miskin.


Memang mustahil jika...sorang buaya darat lebih bahaya darai seekor buaya.
Tapi tak masuk akal kalau...ada lagi kerja lain yang lebih baik boleh dibuat, kerja ini jugak yang korang pilih sebagai kerjaya.


Memang mustahil jika...nak idea idea yang menarik korang kenalah banyak membaca.
Tapi tak masuk akal kalau...buku buku itu direbus dan minum airnya untuk mecari idea idea yang menarik.


Memang mustahil jika...kesesakan lalu lintas semasa memandu kereta punca kepada anda datang lewat ke office.
Tapi tak masuk akal kalau...pergi kerja naik LRT pun tak kan la lewat jugak samapi ke office.


Memang mustahil jika...aku minat dan suka gila gila kat Farid Kamil.
Tapi tak masuk akal kalau...tiba tiba Farid Kamil boleh meminang aku. (memang la, dia kan Lisa Suriani yang punya.)

tanda tanda kereta kau orang tersangatlah kotor giler...



1. Ada pokok renek yang tumbuh kat dinding pintu kereta.


2. Sound audio korang tak jelas pasal habuk dah berketul ketul kat antena.


3. Terdapat contengan habuk 'Basuhlah kereta' kat merata badan dan cermin kereta.


4. Dari jauh kereta korang tak nampak macam kereta pun.


5. Kereta korang berbau cam barang barang lama yang ada dalam stor.


6. Kawan kawan engat korang dah tukar kereta dari warna putih ke warna kelabu asap.


7. Kena kompaun kerana kereta korang di sangka sampah yang tersadai didepan rumah.


Abu : Ish kau ni jangan la buang sampah merata rata.
(sambil mengangkat kereta itu dan campak ke dalam tong sampah.)
Ahmad : Itu bukan sampahlah bodoh !


8. Jiran sebelah meng'offer' diri untuk mencuci kereta korang.


Nek Mah : Bak sini nenek tolong basuhkan kereta kau Man, tapi ada upah lah.
Man : Boleh jugak nek. (berbangga sungguh)
Selepas selesai mencuci kereta itu.
Nek Mah : Man, ni haa nek dah cuci.
Man : Berapa nek ??
Nek Mah : RM500 jeeee... 
Man : Mak aiii nek ! Mahalnye, dah sama macam saya buat bayaran installment kereta je ni.
Nek Mah : Dah kereta kau berkerak sangat.. 


9. Burung buat sarang kat atas bumbung, mesti burung tu engat kereta buruk yang tak pakai.


10. Terpaksa sental kereta dengan kertas pasir untuk mengikis kotoran yang dah pun sebati.




Bukan susah sangat nak basuh kereta ni. 
Kalau malas atau tak ada masa... pusat mencuci kereta kan berlambak lambak. 
Cuba bayangkan kalau badan korang tu tak mandi. 
Hah, apa korang rasa ?

Jenis jenis Lelaki

Okay, kali ini aku nak cerita pasal lelaki.
Semua bersedia untuk membaca ok.




LELAKI SENSITIF
KEBAIKAN :  Bersopan santun dan pandai menguruskan diri.
KEBURUKAN : Tak mampu mempertahankan diri sendiri, apatah lagi pasangannya.


LELAKI PERKASA
KEBAIKAN : Berani dan berkeyakinan tinggi.
KEBURUKAN : Nahaslah kalau kau orang carik pasal dengan beliau.


LELAKI PENYAYANG
KEBAIKAN : Mengambil berat terhadap pasangan dan bertimbang rasa.
KEBURUKAN : Berkemungkinan besar sukar bertukar ganti pasangan.


LELAKI ROMANTIK
KEBAIKAN : Pandai mengambil hati dan mengiburkan.
KEBURUKAN : Kurang rajin dan suka bergantung pada pasangan.


LELAKI BIJAKSANA
KEBAIKAN : Mempunyai masa depan kerjaya yang cerah.
KEBURUKAN : Memandang rendah kepada pasangan yang tak segeniusnya.


LELAKI MATANG
KEBAIKAN : Mempunyai tahap ekonomi yang kukuh dan berpengalaman.
KEBURUKAN : Errr... terlalu tua ganyut.






Dialog antara bf n gf ,
Bf cakap :


" You memang aweks yang paling tercantik, terindah, terpanjang, tertinggi, terbesar, terkuat dan macam macam 'ter' lagi. Tolong settle kan sewa rumah i, sayangs. "



Gf hanya mampu bercakap dalam hati sambil membuat muka toyaaa :


" Hampehh punya jantan. Engat aku cap duit bank negara agaknya ! "







Percayalah bahawa dalam dunia ni, tak ada manusia yang sempurna.

Kalau tak percaya sudah !

Sunday, September 5, 2010

forgive and forget

Forgiving and forgetting, it is never too late,



"To forgive is the most noble thing that you can do
  and
To forget is the hardest thing that you can do."



Which one you choose?
Not everyone is that angelic to forgive others easily. 
It's all up to you :)



Saturday, September 4, 2010

judge FB

Don't judge a book by its cover
but
There's a book that u can judge by its face,


















FACEBOOK.