I made this widget at MyFlashFetish.com.

corner


Hye hye ! Welcome to Blog Bebelan Cikgu Secha! ^_^

Marquee

mood


kau kene bebel

Thursday, September 9, 2010

Mustahil vs Masuk akal

Memang mustahil jika...ada jugak orang yang tanak naik kapal terbang walaupun bagi free sebab takut terhempas.
Tapi tak masuk akal kalau...ada jugak orang yang takut naik semua kenderaan dan lebih rela berjalan kaki sepenuh masa.


Memang mustahil jika...budak budak sekolah pun dah pandai bercinta.
Tapi tak masuk akal kalau...diorang suruh mak bapak diorang kawinkan diorang. (ini bukan gatal tapi merenyam ni)


Memang mustahil jika...ramai pemandu kereta yang tak suka mengenakan tali pinggang keselamatan ketika memandu.
Tapi tak masuk akal kalau...bila nampak polis tau pualk mengelabah meraba mencari tali pinggang tersebut.


Memang mustahil jika...ramai orang miskin yang berlagak macam orang kaya.
Tapi tak masuk akal kalau...yang kaya pulak sibuk cari jalan berlagak jad orang miskin.


Memang mustahil jika...sorang buaya darat lebih bahaya darai seekor buaya.
Tapi tak masuk akal kalau...ada lagi kerja lain yang lebih baik boleh dibuat, kerja ini jugak yang korang pilih sebagai kerjaya.


Memang mustahil jika...nak idea idea yang menarik korang kenalah banyak membaca.
Tapi tak masuk akal kalau...buku buku itu direbus dan minum airnya untuk mecari idea idea yang menarik.


Memang mustahil jika...kesesakan lalu lintas semasa memandu kereta punca kepada anda datang lewat ke office.
Tapi tak masuk akal kalau...pergi kerja naik LRT pun tak kan la lewat jugak samapi ke office.


Memang mustahil jika...aku minat dan suka gila gila kat Farid Kamil.
Tapi tak masuk akal kalau...tiba tiba Farid Kamil boleh meminang aku. (memang la, dia kan Lisa Suriani yang punya.)

No comments:

Post a Comment