I made this widget at MyFlashFetish.com.

corner


Hye hye ! Welcome to Blog Bebelan Cikgu Secha! ^_^

Marquee

mood


kau kene bebel

Friday, January 21, 2011

bahagi sama ratalah derr

okayy guys, bila kau orang minta couple dengan seorang girl apa yang kau harapkan dari girl itu sebenarnya ?


adakah kau mahu syg/cintanya ?
adakah kau mahu setianya ?
atauuuuuuu
adakah kau mahu kepercayaannya ?


okay semua anak anak dengar cikgu scha nak ajar subject yang baru cikgu tubuhkan dalam pembelajaran di sekolah bebelan ini. sekiranya anak anak jatuh cinta kepada sesiapa sahaja, anak anak haruslah memberikan komitmen ketika menjalani perhubungan tersebut. yang paling penting anak anak seharusnya membahagikan sayang, kepercayaan dan kesetiaan dengan sama rata yee.


jangan melebihkan salah satu darinya.
contohnya, 


"pak abu dan mak biah bercinta bagai nak rak, pak abu teramat amat sayangkan mak biah tetapi pak abu langsung tidak percayakan mak biah. sedangkan mak biah setia kepada pak abu."


haaa, nampak tak situasion itu anak anak ? maka dengan itu, jangan pernah sekali kali memberat sebelahkan ketiga tiga keperluan yang telah dinyatakan di atas. ini kerana ketiga tiganya tersangatlah penting dalam perhubungan. tidak ada salah satu pun yang penting kerana kesemuanya adalah keperluan. 


samalah jugak situation dimana masa kita kecil kecil dulu bila mak atau abah nak belikan baju raya atau lebih sinonim masa zaman kanak kanak ialah barang mainan. bila mak atau abah belikan 1 kereta control besar untuk adik kau orang sedangkan kau hanya dapat kereta kereta yang kecil je. tapi mak dan abah kau orang nak berlaku adil punya pasal, maka dengan itu mereka membelikan kau kereta kecik tapi ada 10 kereta. haaa banyakkan. sebab barulah adil, walaupun adik kau orang dapat yang besar tapi dia dapat 1 je sedangkan kau dapat 10 walaupun kecil kecil molek je. haaaa, adil kannn. **sebab aku pun pernak kena macam tu, ngee pengalaman mengajar okayy


haaa, tengok ni nampak tak perbezaan antara kedua keduanya, heee
nampak tak, nampak tak keadilannya (:




kau orang, mari teruskan lagi. cuba kau orang bayangkan jika kau orang sayang bf/gf kau orang, dalam masa yang sama masing masing meletakkan kepercayaan diantara satu sama lain dan itulah dipanggil kesetiaan. **wahh wahhh scha, kau pikir kau doctor love yaaa 
opsss, maaf la. terlebih sudah. tapi apa yang aku share ini adalah pendapat yang aku rasa ianya memang patut dikongsikan bersama. tak salah kann kannn.. ngee (:


andai kata bf/gf kau orang tak setia atau percaya pada kau orang dan kau orang rasa mereka sedang berfoya foya dibelakang kau orang, sila nyanyikan lagu ini... 


"plss plssss plsssssss kamu jangan nakal" 

hee, okay okay aku kidding sahaje. pandai pandai kau orang la kalau berada didalam situation ni. aku percaya kau orang tahu apa yang harus kau orang buat.


buat kau orang yang sedang bercinta sakan tu, silalah gunakan konsep yang aku kongsikan ni. InsyAllah, kalau kena pada tempatnya, kau orang akan merasakan kebahagiaan. HAHA
okayyyy, memang dah jadi doctor love dah ni. **dah la scha, jangan nak berangan sangat. tak layak pun kau nak jadi doctor love. masalah sendiri pun tak settle.
ahhhh, senyap kauuu -.-
ok dah, bye.

2 comments:

  1. HAHHAHAHA...btol2...ade btol gk tuh...love comes with faith n trust....
    if we cant trust our partner,thats not love,but a bluff..
    so..do trust ur partner..esp,those who r in a long distance relationship...

    ReplyDelete