I made this widget at MyFlashFetish.com.

corner


Hye hye ! Welcome to Blog Bebelan Cikgu Secha! ^_^

Marquee

mood


kau kene bebel

Wednesday, January 19, 2011

cinta monyet tak menjamin kebahagiaan ?

heyyyy (: 
dah seminggu aku tinggalkan kau bebelan. sorry yee. al maklum laaa, aku baru je start practical. maka dengan itu, paham paham la kan. buzy menyelesaikan masalah yang dibuat kepada aduan rakyat tv3. jambatan senget lah, jambatan roboh lahh, jambatan terbalik lah dan bermacam macam lagi. ok, aku tipu. course aku tak ada kena mengena pun dengan semua aduan tuu. i'm account student la lol ! hoh, lupa la tuu kannn. grrrrr, geram sayee. **eh scha, yg kau tergeadix geadix ni kenape haa ? kau pikir kau comel ke wat macam tu ?
hoh ! okay okayyy, aku tau aku tak comel pun tapi apa salahnye nak mengeadix sekali sekala, dua kali dua kala, tiga kali berkala kala.

cinta monyet tak menjamin kebahagiaan.

statement ini ada benarnye dan dah tentu tentu ada salahnye.
ianya benar jika,
cinta monyet yang dijalinkan putus ditengah jalan atas alasan bercouple suka suka mengisi masa lapang yang terluang atauuuuuuu salah seorang dari pasangan monyet bahagia tersebut tidak lagi bahagia. ini mungkin kerana monyet tersebut terlanjur terlanjur mencintai monyet lain yang lebih gojes/kachak. **uishhh, monyet ada yang kachak dan gojes seyhh.

ianya menjadi tidak benar pula kerana,
ada je pasangan cinta monyet yang bahagia hingga ke jinjang pelamin.
tapiiiiiiiiiiiiiiiiii, sedikit sahaja yang sampai ke hujung hayat kerana yang selebihnya hanya bahagia selepas setahun dua. dan selepas itu berduyun duyun meringankan kaki mereka melawat ke mahkamah syariah untuk bercerai.


mana cinta monyet kau ? ini ke ,

 atau yang ini ? HAHA (:

cuba kau orang bayangkan, best kan kalau bercinta dari sekolah then melanjutkan pelajaran sama sama kemuadian kawin sama sama, dapat anak sama sama, makan sama sama, mandi sama sama**opss haha, raya sama sama, baju raya sama sama, gaduh sama sama, pendek kata semua sama samalah. pasangan bahagialah katakannn.

tapi,

ada ke yang sanggup mengadap orang yang sama sepanjang hidupnya ? haaaaa, tuh la kau orang tak tahu. ada je yang sanggup. tapi mostly tak sanggup la. mungkin atas alasan mudah busan dan sebagainya. tapi bagi mereka mereka yang sanggup pula akan menjawab, "kalau sayang 1000 tahun pun akan ku tunggu."

jadi semuanya bergantung pada diri masing masing. kalau kau orang selesa dengan pasangan yang sama sepanjang hidup kau orang, teruskan. jangan la pernah kau orang terasa kau orang dah bazirkan masa dengan seorang pasangan sahaja.

tapi bagi kau yang tak suka berteman dengan pasangan lama lama pun terpulang kepada kau orang. mungkin kau kau kau semua yang berkelakuan sebegini selesa bertukar tukar pasangan. dan mungkin juga kau orang rasa kau patut menggunakan masa single kau dengan sebaik mungkin. kira kau orang tak nak membazirkan masa laa. maksud aku kau nak gunakan masa single kau dengan mengenali pelbagai jenis jenis pasangan untuk mendapat pasangan yang tepat masa kawin nanti.

tapi cuba kau fikir, kalau nak mengenali seseorang berkawan pun boleh kannn. so, itu bukanlah alasan yang sesuai.

pape pun yang kau orang pilih, jangan la sesekali cuba melukakan hati mana mana pihak. cukuplah kalau kau tak suka, sila berterus terang. sama juga jika kau sukakan seseorang, janganlah berdiam diri. terus teranglah. mungkin kau orang akan rasa segan dengan tindakan kau orang tapi percayalah, anything happen for a reason. kau tak rugi pun kalau berterus terang.

sekurang kurangnya kau tak rugi berbuat demikian (:

4 comments:

  1. kalo...
    BUSAN>...kjp2 je dh btuka2..
    X BUSAN>...setie..
    TAKOT>..xyh kapel...
    TAKOT COUPLE>...xyh kapel gak..
    ikot org la gk..nice entry...

    ReplyDelete
  2. complicated la couple couple ni.

    ReplyDelete
  3. fiona : yup, btl btl btl (:
    setuju sgt sgt. thx emy.
    biase la manusia sentiasa berada dalam dilema bila nak buat keputusan,

    ReplyDelete
  4. anonymous : biasa la, tak semua org same.

    ReplyDelete