I made this widget at MyFlashFetish.com.

corner


Hye hye ! Welcome to Blog Bebelan Cikgu Secha! ^_^

Marquee

mood


kau kene bebel

Tuesday, January 4, 2011

♥ is it

Hye to all my beloved stalker. Today i want to babble about love atau dalam bahasa malayu adalah cinta. As you know, love is a funny thing.

why ???

No matter how many times we fall in and out of love, it always feels new to us and it makes us feel alive yet at times, the wound is so deep that you just want to crawl up and hide in a cave and cry to your heart's content.

Okay, siapa yang akan lupakan first love ? Di mana kita terasa ada rama-rama yang terbang terbang dalam perut kita, terasa dalam hati ada taman bunga bunga cinta, lautan api sanggup renangi, gunung Everest sanggup di daki dan macam macam lagilah. Hanya untuk si cinta hati.

Isu cinta ni tak pernah berubah menjadi mudah walaupun kita dah pun berada di dunia yang moden ni. Semua keperluan dan kemahuan sangat sangat berbeza, so finding a partner is a hard enough ! We have to keep the relationship going, spend time, invest our emotions into it, make sure he doesn't stray too far. At the same time making sure not to nag too much and not to be clingy.

Its never easy when there's nobody to listen to you, no shoulder to cry on, nobody to tell you it'll all be fine, and worse off when your friends just don get it. Aku mengaku aku bukan pakar psychologist tapi aku pernah keluar dengan lelaki yang jahat, lelaki yang sedang sedang sahaja, dan juga lelaki baik. Macam macam kerenah mereka.

Kita tak akan dapat jangkakan apa yag akan terjadi dalam sesebuah hubungan. I mean love relationship la kan. Kadang kadang kita terasa sampai nak gugur jantung ni. Kadang kadang juga kita terasa macam hati ni ditoreh toreh dengan pisau. Menangis macam biji mata  nak terkeluar dah pun. Tapi itulah yang dimanakan cinta. Cinta yang buta. Yes, love is very very blind - leading to the blind leading the blind. Walau sakit macam mana pun kita tak takut untuk mencubanya lagi. Okay, bukan tak takut. serious ada yang takut tapi deep inside, mereka pasti nak mencuba lagi sebab tuhan sentiasa ketemukan kita dengan orang yang salah utuk kita bertemu dengan orang yang betul.

So, no wonder la if ramai lagi manusia yang sanggup mencuba untuk bercinta lagi walaupun sebelum ni mereka pernah dikecewakan.


LOVE.IS.IT.

Love is unpredictable Love is uncontainable
Love is reliable Love is infallible

Love is right Love is wrong
Love is weak Love is strong

Love is good Love is pure
Love is real Love is sure

Love is jealous Love is pain
Love is lost Love is gained

Love is here Love is there
Love is beautiful Love is fair

Love is great Love is shit
Love is demanding Love is it

-paul lafalce-


No comments:

Post a Comment