I made this widget at MyFlashFetish.com.

corner


Hye hye ! Welcome to Blog Bebelan Cikgu Secha! ^_^

Marquee

mood


kau kene bebel

Wednesday, February 9, 2011

Nama saya Cikgu Scha, selamat berkenalan (:

Hari Pertama
Cikgu : Assalamualaikum, saya cikgu baru kamu semua. Kamu semua bole panggil cikgu, sayangs **scha jangan gatal**. Tak tak, kamu bole panggil saya cikgu scha (:



Murid murid : Okay cikgu scha yang shomel (:


Cikgu : Hamboi hamboi, awal awal lagi dah pandai nak amek hati cikgu yee **blushing blushing gituuu**. Hari ni kita buat ice breaking okayyy. Kamu keluarkan satu kertas, kemudian tuliskan nama penuh berserta nama manja manjaan kamu semua okay.


Murid murid : Baik cikguuuu… **semua mengeluarkan kertas dengan excitednyeee**
Cikgu : Jangan lupa tampalkan gambar pastport kamu skali yee. Lepas tu hantar kertas tu dan kamu bole balik **muka tak bersalah**.


Murid murid : Huhhh ?? 0.O ??

Ini ke yang dinamakan Ice Breaking ? Hoh, Ice Breaking hapenyee. Bukan ke Ice Breaking tu kena main face to face. Kalau tak macam mana nak kenal kann.



Hari Kedua
Cikgu : Hari ni cikgu tak ada mood nak mengajar, class cancel **muka sedih + muka tak bersalah lagi**.


Murid murid : Yesss !! **cakap dalam hati ramai ramai **



Hari Ketiga
Cikgu : Malam tadi cikgu dah baik dengan Boyfriend cikgu **muka ceria berbunga riang **, jadi hari ni kita semua buat kerja sendiri **muka tak bersalah lagi sekali**.


Murid murid : **berbisik sesame sendiri** Bila nak start belajar ni.



Hari Keempat
Cikgu : Hari ini cikgu ada homework nak bagi pada kamu semua.


Murid murid : Eh cikgu, kita kan belum start belajar lagi. Macam mana nak buat homework cikgu ?


Cikgu : Homework kamu senang je, esok kamu datang sekolah setiap orang kena bawa apa apa saja jenis makanan.


Murid murid : Baik cikguuuu (: **bisik bisik sesama sendiri lagi ** Kite dah nak start belajar la esokkk. Tapi nak buat apa dengan makanan ?



Hari Kelima
Kesemua pelajar datang dengan membawa ‘homework’ yang diberi oleh cikgu.

Murid murid : Cikguu, kita nak buat apa dengan makanan ni semua cikgu ?


Cikgu : Okay semua kumpulkan semua makanan yang kamu bawa ni atas meja depan tu.


Semua murid mengikut segala arahan cikgu dengan mengumpulkan kesemua makanan dan kemudian kembali ke tempat masing masing.
--------------------------------------------------------
Cikgu : Ketua kelas bacakan doa.


Ketua Kelas : Bismillahirahmanirrahim, Allahummatahalainaa… **tak sempat menghabiskan, cikgu menyampuk**


Cikgu : Ehh ehhhh, yang kamu baca doa menerang hati tu kenapa ?


Murid murid : Kita kan nak mulakan kelas, baca doa tu la cikgu kannn ?
Cikgu : Takkkk, hari ni kita tak belajar. Kita buat jamuan makan makan je okay **lagi sekali muka tak bersalah**.


Murid murid : Tak belajar lagi ?? =.=’



Hari Keenam
Cikgu : Esok, kamu semua agih agihkan senarai yang cikgu bagi pada ketua kelas kamu ni yee. Pastikan setiap orang bawa apa yang cikgu dah tulis tu.


Murid : Baik cikguuuu. **bisik bisik lagi** apa lagi la yang cikgu nak kita bawak kann.

Senarai adalah seperti berikut,
1) Gula
2) Garam
3) Susu
4) Kangkung
5) Ajinomoto
6) Ikan
7) Telur
8) Ayam
9) Roti
10) Jem Strawberry
11) Kunyit
12) Minyak Masak
13) Cili
14) Bawang
15) Maggie *penting*




Hari ketujuh
Cikgu : Kamu bawak tak senarai yang cikgu suruh kamu bawak semalam ?


Murid murid : Bawak cikguuuu.


Cikgu : Bagusss murid murid. Ni yang buat cikgu sayang kamu semua ni. Okayy sekarang ambil plastik ni. Dari depan pas pas ke belakang dan masukkan semua barang yang kamu bawak tuh dalam plastik ni paham ?


Murid murid : Ehh kenapa cikgu ? 


Cikgu : Hari ni dah masuk tengah bulan. Duit cikgu pun dah sengkek sangat sangat. Jadi terima kasihlah atas bantuan kamu semua ni yeee **tetap buat muka tak bersalah**


Murid murid : Huh ??????????? **muka pelik gile gileee**


Cikgu : Eh semalam cikgu lupa nak masukkan 1 lagi benda dalam senarai. Make sure esok kamu semua jangan lupa bawak sorang 1 okay.


Murid murid : Apa dia cikgu ??


Cikgu : Air Mineral... Cikgu tak nak minum air paip **kali ni mmg buat muka tak rasa bersalah langsung !!**


Murid murid : =.='  =.='  =.='  =.='  =.='  =.='  =.='  =.='  =.=' 


Selalunya bila kau orang jadi seorang murid / pelajar, kau orang selalu taknak buat homework. Bila cikgu bagi kerja je mesti tak siap. Time kelas rasa mengantuk nak tidur. Belajar tak focus dan banyak lagi laaa.. Tapi cuba bayangankan kalau cikgu kau orang prangai macam ni. Tau pulak kau orang rasa nak balajar pulak. Kalau aku jadi cikgu memang inilah aktiviti pembelajaran yang akan aku ajar. Memang rosakkkkk laa jawabnye semua student aku.

2 comments: