I made this widget at MyFlashFetish.com.

corner


Hye hye ! Welcome to Blog Bebelan Cikgu Secha! ^_^

Marquee

mood


kau kene bebel

Thursday, March 31, 2011

Malam Pahlawan di UITM Johor best weyhh !

Entry before this aku ada bagitau korang yang aku nak pergi Johor kan.. 
So entry kali ni nak tunjuk la sikit picture semasa keberadaan aku disana.
Bertolak pukul 11 pagi dari Bangi. 
Semua naik bus, 
kira orang, 
bila dah cukup, 
bus pun memulakan perjalanan ke selatan tanah air (:
Balik kampunggggg, hoooooooo balik kampungggg.
**kampung mak kauuuu, bila plak kau tuka kampung ni scha??
Haishhhh, kacau la kau ni. Aku nyanyi je punnnn =.='
krokkkkkk, krokkkkkkk...
HAHA itu bunyi perut aku.
Lapa seyhh, so bus berenti kat RnR yang ada jejantas tuu..
Ntah hape nama tempat tu ntah.
Mana la aku ingat, bukan selalu ke selatan punnn...
Haissshhhhhh =.='
Dan perjalan diteruskan semula...
Sampai sampai je terus ke hotel tempat penginapan kami 
yang ditaja khas oleh KPTM, Bangi ^_^ hehe
Sorry la, lupa nak snap picture bilik laaa..

Lepas letak barang segala bagai, terus bertolak ke UITM Johor.
Terus rehersial. Dah lambat weyhh...
Okayyy muka aku tak nampak =.=' Sedih gileeeee...
Tape tape, cuba lagi skali !
Click click !
Ohhh mannn, terima kasih incik photographer,
tetap tak nampak muka aku =.='

Lepas tu terus buat demo malam tuuu. Start lepas isyak. 
Sumpah aku ngantok gilee gilee masa dorang berucap. 
Sempat jugak laa aku tido sattt... HAHA
Dengan tiba tiba bunyi macam ni...
"Bommm! Bommm! Kelepakkkkk Bommmm!"
Terkejut terus aku dari tidur antara sedar tak sedar tuu..
**uishh scha kau ni kat mana mana sempat je kau tidur kann.
Harussslahhh !
Eh, bapak buruk gile aku buat bunyi mercun kannn...
Ini tandanya persembahan nak mulaaa..
Maka dengan itu bermula la semua demo mengikut gelanggang masing masing.
Dan ini demo dari gelangang aku. 
Minta maaf la cik biah oiiii, pic demo aku dapat tak banyak laaa.
Tapi pic sengal lepas majlis banyak la.. Hehe.
Okayyyy, tolong jangan gelak tgk pic aku ni. 
Masa ni konon konon nak senang la pakai tudung sarung macam ni, tak payah pakai krongsang yang bole membahayakan diri masa wat demo, sekali muka punyala BOOLAT
Terima kasih tudung buat muka saya nampak macam teletabies =.='
Ahhhhh, sudahhh. Proceed !
Lepas abis je terus balik hotel, makan dan tidurrrr...
Aaaaaaa, legaaaaaa.

Esok otw balik singgah kat air terjun Gunung Ledang babe...
Suka makkkkk... HAHA
Best masa ni..!
Tapi semua yang gugurl tak mandi la kayyy, 
dah make up cun cun. 
Tak main la air air niii. HAHA
Okay, itu alasan, sje je la.. Malas nak tuka baju.
Lelaki senang nak bukak kat mana mana punn.
Pompuan mana bolehhhh..
Kang ada je yang juling mata tiba tiba..
Paham anak anak..
Tuh je nak tunjuk.
Bye.

Hate you, Love you =.='

Help me to HATE you.
I love you too much.
You meant a lot to me.

Friday, March 25, 2011

demo ? excited makkkk !

Hai stalker !
Sekarang jam tangan menunjukkan pukul 5.30pagi, 
Jam lappy menunjukkan pukul 5.35pagi,
Jam astro pulak menunjukkan pukul 5.36pagi.
Dinding pulee menunjukkan tak ada jam.
=.=' okayyy terima kasih.

Pukul 11.00pagi jup lagi dah nak bertolak ke johor..
Yehh yehhh ! Excited sayeee..
Eh, bukan vacation tauuu !
Ada demo silat dengan rakan taulan PSSGM KPTM Bangi.
Ni pic dorang masa Bravery Camp kat gombak.
Best nak matiii arhhhh !
**tade la sampai mati punn. lebih lebih pulak.

Aku suka gile kut pic ni. 
Tgk ckgu n dak dak laki kat belakang. 
Klaka kannnn...  Nak jugak interframe.
HAHA

Ini semua nak anak bahabun bontot merahh. HAHA, 
Yang tgh tuh mama segala bahabun..
HAHA sejibikkkk kannn...

Wish me luck okayy.
I love you all !
Nanti raji rajin aku update pic g demo kat johor tuh okayy..

Wednesday, March 23, 2011

Friday, March 18, 2011

Thx tolong isikan masa terluang sayee.

 Sepatutnya entry ni dibuat minggu lepas, 
tapi sejak kebelakangan, kedepanan, ketepian ni asek 
malas nak update si bebelan ni.
Sory ohhbelogbebelan ^_^
**Ahhh geadix larh wat muka macam tuh, engat awk cumil ke scha ?

Urrggghhhh, dah mintak maap.
Nak tacing lebih plak belog ni....

Okayyy, scha hashim memang suka mengarut.
Teruskan dengan entry ni yee. 
Nak cerita ni, lastweek pas balik kje busan gilee.
Maka dengan itu member aku yang sorang ni pun ajak aku tengok dia ada fwenly bola sepak.
Aku tanpa segan silu pun follow jelaaa..
Ehhh sapa cakap aku tak segan, segan la dowwww !
Semua jantan je kat situu.
Takut makkk nyahh kat situ sebab mak sorang je girl girl tauuu !
HAHA, okayy sangat geadix !
Tapi aku duduk tengok perlawanan tu dalam kete jeee.
Sumpah malu nak keluar.
Biasa la orang lelaki ni, kalau pas main bola je bukak baju sesuka hati jeee.
Malu la sayeeeee.
Sensored / Lucah okayyyy. HAHA

Tengok la aku snap pic ni.
Muka nak seriyess jee, HAHA
Al maklum la kat luar kereta ramai member dia.
Malu la aku dok sorang sorang, bole bantai snap pic lak.
Memang dah macam orang gila aku masa tu.
**orang gila ade plak handphone =.=' statement bangang.

 Haaaa, ni la padangnyee... 
Mak aiiii, bapaklah kabur pic ni. 
Tak nampak langsung orang kat tengah padang.

Selesai sudah fwenly bola dia, terus pergi makan.
Lapaa gilerrrr !
Perut tanpa segan silu melagukan lagu dondang sayang....
**Senyap lah perut ! Kau pikir merdu sangat keee haaa. (sambil tumbuk perut sendiri)
Okayyy ini lagi bangang, jangan percaya. Aku tipu =.='


Pic ini sengaja diblurkan okayy..
Malas ar, kang timbul kontroversi plak kann..
HAHA
Ehh, tak tak... Kidding jee. 
Tanak laa orang pikir bukan bukan.
Orang sekarang ni macam paparazi.
Mencikkk i nyahhh !

After dinner, 
terus beransur ke gelangang takraw berdekatan dengan tempat makan tadi.
Dia ada training takraw pulee.
Hape kata kita usha gelangan dia pulak..

Okayyy tuannn puannn **gaya cheff wan
Gelangangnya yang bertompok tompok di decorate khas yee.
Ok, kali ni kalau kau percaya, kau yang bangang =.='
Baru lepas ujan, maka basah laa gelangangnyee.


Hokayyyy murid murid semua, yang baju putih itu dia yee, 
budget teror macam Cristiano Ronaldo kesukaan ramai.
**CR tak main takraw, ok aku tipu lagi..
Ahhhh, pedulik hape sayeee.
Ehh, takkk kidding jeee.

Buat awak Incikk M,
Thx la bawak saye mengisi masa busan sayee tuu.
Daripada saye duk tidoqqq je memanjang kat umah kannn.
Ada jugak aktiviti yang bole di buat sepanjang hari walaupun masa tengok awak training dah dekat 43 kali saye menguap. Kalau tambah lagi 1 kali menguap, cukup 44 kali. Memang dah tidur betul betul la saye kat situ.. HAHA
Anyway thx okayyy, awak ada masa saye sunyi, pedih, sedih, duka, lara bla bla bla...
**dah jangan layan scha, dia kuat membebel =.='

Okayyy fine, nak abis taip la niii. 
Kecoh betul la belog ni !
Bila tak update, tacingggg !
Ok dah, bye.

Thursday, March 17, 2011

shopping

Hoi hoi ya hoi, sini kita gumbiraaaaa..
Hoi korang !
Lama seyhh tak update belog bebelan ni...
Hee, gumbira ? Tak hade la gumbira sangat pun.
Tapi masih bersyukur kerana masih ada yang sudi caring :)
Awwwww, so sweet kannn...
Terima kasih kawan.
Saya sayang anda.

Okayy hari ni nak upload picture masa aku pergi shopping.
Setelah sekian lama tak bershopping sakan.
Maka dengan itu memang haruslah aku shopping (:
Jum usha...

Ini dia Datin Belle ye anak anak.
**sila abaikan manusia di belakangnya.



Ini pula Misz Nina (:



Haaaaa, nampak tu aku shopping, 
jangan jeless okayyy.


Bila lapar semua nak makan,
Bila dah makan, semua pun senyumm je memanjangggg.
Itu HARUS okayyyy.

"Haishhhhhh, aku dah penat ni. Bila la nak balik ni..."

Itu je nak tunjuk,
siyess aku malas gila nak menaip.
Bz dengan kje la kut..
Ok everybabi...
Opsssss, HAHA
Bye !

Sunday, March 6, 2011

Nak tanya sikit je bole ?

Hye stalker, ohhh sungguh tak ada mood aku nak update belog bebelan ini. Entah kenapa dengan tiba tiba je perasaan jadi celaru, sedih, serabut, dan agak kurang menyenangkan. Macam mana nak atasi masalah ni ye ? Sila berikan petua.. Pleaseeeeeee......
Ok dah !
Entry ni bukan nak cerita pasal petua ye anak anak.

Ini ada satu situasi dimana kau orang sudah ada kekasih hati. Tak kesah la sama ada kekasih gelap, cerah, sedang sedang saja atau apa apa pun. Tapi yang pastinya kau orang ada kekasih. Situasi berjadi dimana kau orang tak pasti perasaan kau orang pada si kekasih tersebut. 
Mulut kata sayang tapi kati kata bukan bukan. 
Mulut kata dia kekasih aku, tapi hati kata kenapa aku tak rasa keawang awangan bila bersama dia. 
Mulut kata dia cantik / hensem , tapi hati kata senang ke nak jaga orang yang macam ni.
Mulut kata saya sayang awak, tapi hati kata betul ke aku sayang dia ?
Dan macam macam lagi la pertelingkahan antara mulut dan hati.

Pernah tak kau orang fikirkan mana yang lebih selesa ?
Dengan orang yang in relationship dengan kau orang tapi kau tak pasti perasan kau orang tu 
atau
dengan orang yang tak ada relationship dengan kau orang tapi kau orang selesa bersamanya ?

Pelik dua statement ni, tapi banyak sangat yang berlaku macam ni. Perasaan sukar untuk kita ramal. 
Kadang kadang bila kita suka kita ambil, bila kita tak suka kita boleh biar sahaja. Semudah itu kan.
Yang pasti semua itu tak dapat kita nak jangka atau apa apa pun.
Ok jum teruskan lagi.


Adakah kau orang akan putuskan hubungan ralationship tu dan kemudian pergi berterus terang pada orang kau selesa itu ? 
Nak teruskan hubungan yang was was atau sebaliknya ?

hape kena mengena dengan video ni ?? 
ahh aku suka lagu ni. so tengok jela.
jangan banyak tanya !

Kalau kau orang perasan , entry ini tidak berbaur jenaka langsung. Mungkin atas sebab hati gundah gulana. Maka dengan itu terjadilah entry seriyes ini. 
Pedulik hape haku kannn. 
Yang penting aku dah pun sampaikan pertanyaan yang berbuku kat hati aku ni. 
So, sekarang, pikirlah. Mana yang kau orang patut pilih secara logiknya :) 
Bye bye bye **gaya shin chan**

**sila sertakan pilihan anda pada comment saya**
nak buat bancian untuk kawan saye laaa :)

Wednesday, March 2, 2011

Jalan Terbaik

semua telah berakhir
tak mungkin bisa dipertahankan
hanya luka jika kita bersama
karna jalan ini memang berbeda

* semua yang terjadi tak akan kembali
jalan kita memang berbeda
namun hati ini tak ingin kembali

ku yakin kita akan bahagia
tanpa harus selalu bersama
tak perlu disesali
tak usah ditangisi