I made this widget at MyFlashFetish.com.

corner


Hye hye ! Welcome to Blog Bebelan Cikgu Secha! ^_^

Marquee

mood


kau kene bebel

Friday, April 1, 2011

hold hands & together.

Hye readers out there, have you ever been into a relationship that you feel as though, 
you are not in a relationship ? 
Hmm maksudnya apa ? 
Maksudnya, kau dan pasangan kau selalu spend time sama sama tapi korang bukanlah bf/gf. Hmm okay semua, sebelum aku membebel dengan lebih panjang berjela jela lagi, mai sini aku bagitau korang bagaimanakah bermulanya sebuah hubungan yang normal.. 
Hoi hoi, ini takde kena mengena sama ada pasangan OKU atau tak okayyy !
 Kuang ajor lar lu ni braderrr, 
Cinta tak kenal rupa, upaya atau apa apa okayyy...
Ishhh, sensitippp betul =.=

First, si jejaka dan si gadis keluar bersama dan spend time together laa. 
One or both of them will think and remembers everything they do together. 
Like walk together, eat together and so on.. 
Dan hari demi hari, salah seorang atau kedua dua mereka sekali lagi akan mula mencari satu sama lain masa mereka busan busan gituuuu. 
Dalam masa 2 ke 3 minggu, si jejaka akan mula berfikir yang dia telah mula menyukai si gadis and then confess to the girl. 
Why he feel like that ? 

These are the reason :
1) He feel that the girl he have been hanging out for over some time comforts him, like eg made him happy and forget about the rest.
2) Si jejaka sunyi. lol..^^
3) Tak pernah ada seorang gadis pun yang pernah rapat dengan si jejaka kecuali ibunya =.='
** this is true for those who dun hv a gf b4

The girl will think about it and might end up accepting him. Why, you might ask? 

This are the reasons:
1) Si gadis merasakan bahawa si jejaka sangatlag baik hati dan budiman orangnya.
2) Si gadis rasa selesa dengan si jejaka. Seperti si jejaka selalu membuat si gadis ketawa terbahak bahak. 
**Reason behind reason : cuz they hang out most of the time
3) Si gadis mula berfikir, ok.. lets give it a try..
4) Rare case : She feels bad if she reject you, beside you are a nice guy.
5) Super rare : the girl will really fall in love with that guy. 
**unless she notice that guy in 1st sight

Thennnn.........

They both starts to hold hands and they both are together. 

Isn’t it sweet? lol..

Actually, to get engage in a relationship, its not hard. Its handling it that make things so difficult. Cinta ni simple sangat tapi hard gile nak achieve. Selagi masing masing memahami  dan selesa dengan diri masing masing, then everything will work out. Normally, relationships that starts off after 2 weeks of really knowing one another will not really work out. It might last for about 1 month or 2. Why ?..too fast. 2 weeks of time is ever enough to get to know one another. Even u really like that person, you have to wait for the right time.
:)

2 comments:

  1. let me tell u sumting...

    CINTA sejati tuh..macam hantu, ramai yg dok gosip2,, dok ckp2 psl hantu...tapi...cume segelintir org jek yg btol2 jmpe hantu tuh.. so..make sure btol2 kalu awk da jmpe ker blom hantu tuh... ok??

    kalu x paham bleh tnye blek...HAHA

    ReplyDelete