I made this widget at MyFlashFetish.com.

corner


Hye hye ! Welcome to Blog Bebelan Cikgu Secha! ^_^

Marquee

mood


kau kene bebel

Friday, May 27, 2011

Kalau sayang, cheeewahh ^_^

Assalamualaikum semua stalker.
Sekarang jam menunjukkan 6.07 minit pagi.
Anda semua diminta bangun untuk menunaikan solat subuh.
Sekian terima kasih.

Mintak maap la ye kalau entry ni mengganggu.
Tujuan entry ni bukan la sebab nak kejut solat subuh jee.
Tapi nak cite la kat sini kan, 
Ada sesuatu yang mengganggu fikiran aku diwaktu waktu begini.
Cheeewahhh, macam serious benor gamaknyeee...
Dan sebab itulah terlahirnya entry ni..

Apa yang mengganggu fikiran aku ??
Actually, tade la mengganggu pun.
Just merenung masa depan yang tak dapat diramalkan.
Agak agak korang, apa yang akan terjadi pada diri korang dalam masa 5 ke 8 tahun ke hadapan ?
Dah ada kereta ?
Dah ada rumah ?
Dah ada kerjaya ?
Ataupun dah ada keluarga sendiri ?

Okayy, katakan la kau orang dah ada keluarga sendiri,
Siapakah gerangan laki / bini korang tu ???
Jeng jeng jeng.. HAHA
Uishhh, bila pikir pasal ni jantung i berdebar debar pulak nokkk. **style ala ala mak nyahhh 
Oiiii, dah dah ! Jangan nak geadix sangatlah. =.='
Yela yela, teruskan lagi.
Okayy, cuba pikir pulak kalau kau tak dapat kawen dengan orang yang kau sayang ??
ADAKAH ANDA SANGGUP ?! 
Haaaaa, hamek kauuuuu.. 
Haha, macam over sangat jeee... 

Kawan kawan semua, mari sini saye scha nak cerita.
Bila kita sayang, tak semestinya kita harus memiliki.
Walau macam mana sayang sekali pun kita kepada seseorang / sesuatu, kita tak seharusnya berfikiran bahawa kita harus memilikinya ye kawan kawan.
Tetapi jika kita berjaya memilikinya, itu tak bermakna kita akan memilikinya selama lamanya.
Maka dengan itu kita seharusnya 
bersedia untuk kehilangannya pada bila bila masa.
Ramai orang kata, 
kalau kita sayang seseorang, kita kena lepaskan orang yang kita sayang tuuu.
Betul ke ??
Eh eh, ramai yang pelik. Dah sayang, tapi kena lepaskan ?
Susahlah kalau macam tu.
Bila sayang je lepaskan ! Bila sayang je lepaskan lagi !!
Dah tu, bila nak kekal !!!
Wahhh wahhh, bagus pertanyaan tu.
Tapi relax derrr, jangan la emo.
Mai sini cheq nak citaa lagiii.. **hamboiii, loghat penang pulakk
Bila sayang, kita kena lepaskan bukanlah bermaksud seperti korang fikirkan.
Contoh, 
Haaaaa, korang nampak tak ikan yang cantik cantik ni ??
Katakanlah kau bela ikan, ikan kau duduk sekor je dalam balang kaca.
Tak ada kawan. Kesian kannnnn.
Cubalah kau sorang sorang, tak ada kawan. 
Tak macam orang gila plak kau kannn.. 
Ok, sambung lagi.
Kau pun kesian kat ikan kau tu. 
Kau nak dia rasa kebebasan dengan melepaskan dia kat laut / sungai.
Biar dia ada life dia dengan ikan ikan lain.
Walaupun hati kau berat, kau lepaskan jugak.
Tapi kau kena percaya, 
kalau betul ikan tu sayangkan kau, dia akan berenang kembali kepada kau.
Samalah jugak macam manusia.
Kalau sayang lepaskan jee.
Tak payah la aku nak explain lagi dah.
Pandai pandai korang laaa nak paham.
Maka dengan itu saya ingin menyeru kepada semua belia yang telah melepaskan orang tersayang,
Jangan lupa join hari belia kat Putrajaya hari ni dan esok.
Hari belia ramai orang muda kan.
Jom ramai ramai jadi jodoh.. HAHA
**okay, pesanan yang terakhir ni gurau je okayyy !!!
jangan ikut !! (sambil buat muka serious gila gilaa)

Ok dah, bye c(:

4 comments:

  1. jom hari belia.xd kne mngne ngn entri lak =p

    ReplyDelete
  2. awak....awak wat sy tkut dgn post awk yg ni..
    hurmmm...da r i asyik gado jer..x sggup da taw..
    u rse pe ptut i wat..plz pm i kt fb..

    ReplyDelete
  3. fiona : haha tau tape, mmg tade kne mengena pun (:

    ReplyDelete
  4. pikielle lova : hmm. eh awak. awak jangan la anggap sy menakutkan awak pulak sayang. ini hanya pendapat yang selalu orang cakap. dan saya dah pun buat macam tu. melepaskan org yg sy syg (:

    ReplyDelete