I made this widget at MyFlashFetish.com.

corner


Hye hye ! Welcome to Blog Bebelan Cikgu Secha! ^_^

Marquee

mood


kau kene bebel

Wednesday, August 17, 2011

Dia mesti pandai dotdotdot :p

Assalamualaikum semua :)
Busan betul hari ni, duduk rumah sepanjang hari.
Tiba tiba teringat nak update blog yang tak seberapa ni. 
Haha, title entry memang nak top jee, 
padahal entry biase jee.
Maap la yeee..

Okayyy, mari mulakann !
Agaknya suami macam mana yang korang nak kawen nanti ?
Nak yang pandai menyanyi ke ?
Yang pandai main bola ke ?
Yang pandai kemas rumah ke ?
Tak pun yang pandai makan tidur jee ?

Semenjak aku tengok salah satu rancangan masakan kat astro dua tiga hari lepas, tiba tiba aku macam terrrrrjatuh hati pulak dengan sorang chef muda ni. 
Dup dap dup dap, haaa bunyi jantung tuh ! 
Aku tak ingat la pulak nama dia siapa, tapi yang penting dia pandai memasak !
Tapi yang lagi penting dia cuteeeee sangat ! HAHA
Wahhh, best tuhh bhaii !
Cuba korang bayangkan kalau aku dapat kawen dengan dia ?
**sambil buat muka tengah berangat sambil sepetkan mata

Kalau time masak, korang rasa apa aku akan buat ?
Adakah aku akan memasak sama sama dengan dia ?
Wahhhh sweet gilerrrr kan. 
**Sambil buat muka gatal gile gile.
Tapi tekaan tuh salah sama sekali dua kali mahupun tiga kali.

Sebenarnya aku tak kan masak sama sama dengan dia seperti apa yang korang fikirkann.
Aku akan biarkan dia masak sorang sorang dan aku hanya akan duduk di kerusi meja makan.
Haaa, best kannn :p

Ehhh, tapi bukan sebab  aku ni tunggu nak makan jee lahh... =.='
Macam kurang diajar sangat jee seorang bini macam aku buat macam tu.
Aku duduk kat meja makan tu sebab aku tak nak terlepas dari tengok semua pergerakkan dia masa memasak !
Terpesona tengok dia masak okayy.
Mak aii, macam bangang sangat je ayat aku tuh kan..
Tapi pedulik hape aku..


Masa tu dalam hati aku mungkin akan berkata sebegini, 
" Awwwww, cutenyee you sayang time you masak ! "
**dengan mata bercahaya gilerrrr, hee
Hati aku cakap lagi,
" Ohhhh, sexy jugak bile tengok muka you penuh dengan tepung."
**sambil ketap bibir lagi tuuuuu. HAHA
Hati aku cakap lagi, 
" Eeee sayanggg, asal lahh you ni hensem sangat ! Geram betullah. Tengah masak pulak tu. Sempoi habis !"
Opssss, aku rase kali ni bukan cakap dalam hati dah.
Tapi dah cakap kuat kuat sebab terlalu terpesonaa dengan dia.
HAHA
Confirm lepas tuu, 
"Krooookkkkkkkkkk " 
perut aku bunyi kuat gilee gileee sebab lapar sangat.
Haaaa, hamek kauuu.

Haaa itulah aku, kalau korang agak agaknye macam manalah kannn.
Biase la orang kuat berangan ~
Tolong jangan jelous ok.
Bye <3

Thursday, August 11, 2011

Tak ada kerja, tq Baya.

Hoi hoi, 
Hari ni ramadhan ke 11.
Alhamdulillah masih lagi berpuasa.
Saje nak tunjuk ni.






Ni lar kejenyee bila tunggu class tak kunjung tiba,
**sila pause kan lagu belog saya di link sebelah kanan blog ni untuk mendengar dengan lebih jelas.
Harap maklum.
video
Ini Siti Nurbaya :)
**ntah betul ke tidak aku eja nama kau ni baya oiii

Kalau dah gini gamaknye,
memang tengah busan tahap gabanlah tu.
Release tension ni. HAHA

Untuk baya :
Kau memang cun
Kau memang cantik
Kau memang paling hot ! HAHA
**ehh, macam status kau kt FB jee.. hehe guraulah !
Tapi yang paling waa sukee,
Luuu memang sempoi habissss ! 

Sekian, terima kasih.
Dah habis dah :p

Thursday, August 4, 2011

Benang boleh tegak ke ?

Assalamualaikum, 
Hoi semua ! HAHA
I'm back :)
Actually, something happen today so i just think that it will be my entry for today.
Okayy,i want to ask you something, 
Adakah kita perlu / boleh menegakkkan benang yang basah ??
Jangan risau, ini bukan soalan essay. 
Aku ada sediakan jawapan objetif untuk korang. Hee :p


a) Tak perlu, kerana benang basah mana bole tegak, kalau kering pun memang tak boleh tegak =.='
b) Perlu, kerana benang boleh ditegakkan dalam keadaan berbaring.
c ) Kedua dua jawapan diatas. 
d ) Ikut suka komeee lerrrr...


Okay adik adik, mari sini kak scha nak cerita.
Mari lerrr....
Macam ni, kalau kita berada dalam kumpulan ataupun komuniti,
adik adik kena menerima pandangan orang lain.
Kita tak boleh mementingkan diri sendiri atau nak ikut kepala otak kita jeee tau adik adik.
Adik adik kena paham, tak semua orang suka kita.
Tak kesahlah dengan cara kita ataupun kelakuan kita.
Adik adik jangan lupa yee, setiap teguran mestilah ada sebab.
Kadang kadang kita pelik kenapa ada orang yang tak suka kita kann..
Haaaaa, itulah salah satu sebabnyee.
Dan mungkin jugak orang tu tak selesa dengan cara kita.


Ehhh, kejappp. Nak tanya ni.
Apa pulak kena mengena dengan benang basah tadi ?
Haaaaa, ini la yang kak scha cuba kaitkannn. 
..........................................................................
Opssss, otak blurr puleeee :p
Kak scha rasa korang paham kut dan tau apa kaitannyee kann...HAHA


Aikk ? Tak paham jugak ???
Haishhhhh, yelaaaa kak scha gtau !


Maksudnyeeeee, lebih baik senyap dari bercakap.
So, orang pun takde bende nak cakap pasal kita. 
Haaaaa, senang kannn :)


Byebyebye ^_^ **gaya shin chan 

Tuesday, August 2, 2011

Kamu membahagiakan aku ~ chewahhh !

Assalamualaikum semua stalker.
Hari ni adalah Ramadhan ke 3 pada tahun ini.
Nak ambil la kesempatan sikit kann dengan mengucapkan 
Selamat Berpuasa yee semuaaa !
Jangan ponteng puasa !
**sambil buat muke garang gile macam A-Galak tengh buat roadblock.

Okayy, hari ini ada entry baru untuk korang setelah sekian lama aku tak update bebelan ni.
Alahaiiiiiiiii, title entry J to the I to the W A N G, 
bunyi ape kawan kawan ??
JIWANG la siakkkk !
HAHA, title saje nak gempak. 
Padahal tade kena mengena punnn. 

Lupa nak inform korang yang aku dah pun sambung degree di Bangi.
Bsc (Hons) Business Information Technology with Marketing 3+0 collaboration with Coventry University, UK.
**muke berlagak la kann, sebab from UK 
HAHA, takdelah. Collaboration je punnn...
Takpe, aku sedar diri.
Kalau ye pun nak show off sikit, aku punye pasal la kan. 
Pedulik hape aku.
Ini belog aku pulak..
Lalalalaaaa **sambil buat muka annoying gile gilee.

Ni la budak budak Coventry :)


Class aku memang happening sangat dengan kehadiran semua classmate yang sangat gila dan happy goooo lucky (: 
Best ohh ! 
Even banyak assignment, keje itu ini dengan group project segala bagai, tapi dorang tetap cool.
**cool la sangat, dah tak cukup tangan, guna kaki pun tak siap siap jugak =.=' 
Haishhhh kesian kan.

Okayy, sambung lagi.
Yang paling best dorang memang suka membahan, 
diantara yang menjadi mangsa adalah ini,
Haaaaa, tengok sini.
Kesian kann dorang =.='
Inilah yang terjadi masa class E-marketing kat dalam lab semalam.

Perangai dorang memang macam haremm tapi waa sukeee babe !!
**haremm tu kasi dengung sikit. HAHA

Buat baya, amin, fafa, rien dan banyak lagi sebenarnye, 
Mintak maap la yee, sebab aku pun rajin membahan korang.
Tapi korang pun tau kan, ni semua hanya gurauan semata mata hidung dan telinga.
Kata siti nurhaliza, Percayalahhhhhhhh !
Kalau tak ada gurauan yang macam ni confirm class kita jadi busan gile gile vavi weyh.
Betul tak ?
So, pasni boleh la bahan lagi kann ?
Mintak kebenaran ni. HAHA

Yang lain jaga la kecik hati sebab takde nama korang.
Lain kali aku marketkan nama korang pulak kat sini ok :p
Wahh, wahhh semenjak amek course marketing ni, masing masing nak market jeee.
HARUSLAH MARKET !
Okay dah, bye !