I made this widget at MyFlashFetish.com.

corner


Hye hye ! Welcome to Blog Bebelan Cikgu Secha! ^_^

Marquee

mood


kau kene bebel

Sunday, January 20, 2013

Mr. Wrong ? Errgghhhhh !

Assalamualaikum w.b.t
Hey yowww ! Okay, seriously memang lama gila tak update blog ni kan.
Ok ok ok, sorry ek.
Actually, busy ter amat amat sangat.
Sekarang wa tengah menjalani practical di salah sebuah college :)
Cerita dia memang wa penat gilaaaaa sebab mengadap computer jee. 
Habis urat urat disekitar leher, bahu, dan sewaktu dengannya seolah ditarik tarik ye anak anak sekalian.
Harap maklum.
Okay, sebenarnya update post kali ni bukan sebab nak cerita pasal urat pelikat wa.
Tapi sebenarnya wa ada satu benda nak luahkan sikit kat lu orang semua.

Ceritanya berbunyi begini...
Dalam 3bulan lepas, wa ada terserempak dengan seorang mamat sewaktu sedang ber'dinner' bagai disalah sebuah kedai makan di sekitar rumah sewa wa.
Situasinya terjadi apabila wa yang tengah makan terpaku apabila melihat seorang mamat yang baru je turun kereta dengan seorang membernya. 
Wa terpaku terpana melihat mamat tu bukanlah sebab dia ni kacak, handsome, manis atau apa apa ye anak anak.
Kerana sudah pasti wa bukan lah seorang yang mata keranjang mahupun mata telanjang *ok, mmg tade kena mengena*
Wa terpaku sebab hati gua tergerak mengatakan yang wa kenal mamat tersebut.
Wa asek terpikir siapaka gerangan mamat tersebut sampai kan wa sendiri tak perasan yang wa sebenarnya dok usha mamat ni even masa wa suap makanan pun.
Haishhhh, sampai balik rumah pun still wa dok pikir pikir sape dia.
Haaaaaa, ini consider masalah besar ni derrrr.
Mana tak nya, tak pernah lagi dalam hidup wa diganggu satu perasaan yang sebegitu rupa *chewahhhh*
*ayat kau tak payah nak melebih lebih ey scha ! geli !*
Okay, cerita tak habis kat situ je.
Wa balik rumah je, even wa tanak pikir pasal dia, mamat tu sendiri yang datang dalam kepala otak wa yang tak berpa betul ni.
Dah la kepala wa ni mmg dah tak betul. tambah plak dengan si mamat ni dok berterbangan kesana kemari dalam kepala otak ni, bertambah tak betul otak wa.
Sedihh pedihhhhh !

Selang beebrapa hari kemudian, wa and geng geng semua nak p kenduri. Boleh plak terserempak mamat tu lg kat stesen minyak pulak. Wa senyap je tak berani nak gtau geng geng wa yang ada dalam kereta yang sama. 
Takut ah wa kena paksa dengan geng wa pi tegur mamat misteri nusantara tu. hahah
Lepas tu hampir 2 ke 3 minggu wa takde terserempak mamat tu lg dah. 
Wa pun dah mula ambil langkah melupakan je hasrat nak tahu sape mamat tu.
Tapi elok elok je wa pasang niat dihati, terus terserempak lg.
Aisehhhh womennn ! APOKOBONDO NIHHH !
Sakit otak kembali berpaut la cerita dia. 

Dijadikan cerita lepas tu tak jumpa dah sampai la 2 minggu lepas wa agak terkujat tahap down sindrom gila babehhh ! Dia ada belakang wa jer derr nak cerita. 
Aduhh sakit otak sakit otak.
Wa nampak dia bertegur sapa dengan member wa.
*shining eyes*
Haaaa, tau kenapa shining bagai ?
Ini memudahkan wa untuk dapatkan maklumat siapakah gerangannya, tinggal dimana, sudah kawen ke belum... Opssss, itu tidak yee. Hahaha.
Just nak tau je siapa nama dia and asal mana.
So bole la wa detect dia ni kawan wa dari celah bedah mana kannn..

Tapi sayng seribu kali sayang, dia berasal dari tempat yang wa sendiri tak penah menetap kat situ. Confirmlah dia bukan kawan wa kan...
Sumpah sedihhh pedihhhhh !!!
Wa mungkin dah silap orang, so wa gelar dia Mr. Wrong.
Hampa hati wa derrr, sumpahhh wa fenin lalat.
Asal wa rasa kenal mamat tu. Padahal tak kenal sebenarnya.
Even smpi sekarang pun wa still rasa benda yang sama.
Ibaratnya macam realitinya wa tak kenal dia, tapi disebalik realiti ini, wa kenal dia sangat.

Bila wa cerita dengan bfffffff wa, dorangs emua gelak tahap gaban.
Mana tak nya, ada yang kata macam ni kat wa, "Scha, kau dah lah rock. Tapi pasal mamat ni asal kau macam jadi adek beradik bunga semacam je ni ? Geli sial "
Okayy -,-'' terima kasih kawan. 
Wa bukan berbunga tapi wa tatau dia siapa. 
Ada pulak yang kata "Lu ni dah jatuh cinta ni scha"
What the fishhhhh deyyyyyy !!!!!
Tak mungkin kot... Wa dah lupa macam mana nak bercinta kottttt ! 
*bapakkkkk geli ayat wa kan*
Haaa ayat ayat sebeginilah yang buat member wa rasa nak terberak -,-"
Yang paling tak boleh blaaa bila wa asek ajukan soalan yang sama " Peliksss doe, mana aku kenal mamat ni ek. Dia bukan kawan aku tapi aku rasa kenal dia sangat"
Pastu ntah ada la sorang makhluk Allah ni kata macam ni " Aku rasa kan scha, maybe kau selalu jumpa dia dalam mimpi, sebab tu kau rasa kenal dia "
*buat muka bangang sangat sangat*
Bodoh kannn ayat tu ? Seriously tak bole accept that statement.
 Hohhhhhhhh...
Amacam ek ? Apa wa nak buat ek ?
Setiap kali Mr. Wrong ni datang office jumpa member wa yang dia kenal tu, wa mesti buat kerja serba tak kena.
Haishhhh, parahhhh parahhh.
Rasa rasanya, apa pendapat lu orang ?
Sekian.

Scha Apple :)

No comments:

Post a Comment