I made this widget at MyFlashFetish.com.

corner


Hye hye ! Welcome to Blog Bebelan Cikgu Secha! ^_^

Marquee

mood


kau kene bebel

Saturday, October 25, 2014

Maal Hijrah 1436 hijrah.

Asslamualaikum dan salam tahun baru Islam buat semua.
Alhamdulillah...
Dah masuk 1436 hijrah dah.
Bila cakap pasal hijrah, ramai yg tahu kisah penghijrahan Rasulullah saw.
Tapi zaman sekarang semua orang bercerita pasal penghijrahan seseorang dari banyak segi.
Ada yang hijrah dr London ke India.
Ada yang berhijrah dari haram business ke halal business..
Dan ada juga yang berhijrah dr kurang baik kepada yg baik.
Apa apa pun penghijrahan yang dilakukan, syukur Alhamdulillahhhhh...

Sejujurnya aku pun pernah melakukan penghijrahan.
Hajat dihati nak berhijrah kepada menutup aurat mengikut syariat yang dah ditetapkan oleh Islam.
Yes, masih dalam penghijrahan.
Masih membaiki.
Masih mencuba.
Masih segalagalanya...
Penghijrahan yang aku lakukan adalah sedikit demi sedikit.

Korang macam mana ?
Setiap org pasti ada kisahnya.
Sama macam yuna kata, setiap gambar ada cerita. Hehe.
Korang kena tahu,
Pintu neraka besar sangat tapiiiiiii pintu taubat lebih besar korangggggg !!!
So jangan rasa dah terlambat untuk berhijrah...

Sesungguhnya Allah swt amat sayangkan kita dan sebab itu Allah swt berikan kita musibah.
Dan yang pasti, Allah tidak akan memberikan musibah pada seseorang jika seseorang itu tidak mampu.
So fikirkan, mengapa Allah turunkan ujian buat kita.
Sudah tentu kita mampu menghadapinya.

Salam Maal Hijrah semua.
Lot of love from aku.

Wednesday, October 22, 2014

Berpoya-poya.

Assalamualaikum.
Heyyyy stalker. Hehe.
Sejuknya malam ni.
Hujan turun membasahi bumi.
Langit menangis tak henti henti malam ni.

Tengok cerita romantikkkkkk.
Aduhhh jealous !
Tak ada suami nak peluk time gini.
Eh? Hahahhahahahaha
Tetibe.

Hyehyehye semua.
Rini just wanna sharing pict of the day.
Almaklumlah.
Adik pergi taiwan.
Kakak pergi Korea.
Tinggal la kami yg single ni at home sweet home.
Hape lagi aku.
Ajak mummy berpoya poya dengan jayanya. Hahahah
Tapi korang, aku lupa snap pict kepoyaan antara aku n mummy rini.
So kira halal lah ye aku share pict masa berpoya dengan mummy last weekend ok.

Ini dia mummy cantik aku,


Mummy,
Thanks for always being here,
By myside,
For being a garang mummy,
Kuat leter,
Kuat masak sesedap sampai anakmu naik gedempol tapi still maintain comel,
Eh? sempat lagi. hehe.
Thanks for everything,
Love you mommahhh !
Muahhh cikedddd ;p
Kui kui kui


Ambil kesempatan sikit belanja selfie aku, 
Jeng jeng jeng !
Hah, ini baru muka mintak muah cikedd !
Kah kah kahhhhh
Hmm ok, sila abaikan... -,-"


Last but not least,
Lepas tamat berpoya poya,
Aku and mummy singgah jengguk baby my sister,
Baru je lahir 15hari.
Boy ke girl?
Dah comel macam Atieh dia ni,
confirmlah gigirl :)
Nama dia Nur Alyaa Sofia.
Lebih comel bila abang baby ni Si Mohd Ady Safwan sebut nama penuh baby ni...
Bunyi dia mcm ni,
Nu aya oya... Hahahahhahah
Boleh gituuuu?
Haha comel comel Si Ady.


Hah, nampak tak?
Nampak tak ciri ciri itu ? 
Ciri ciri seorang mummy...
Hahahhah gataiiii pasaipaaaa ni scha oi.
Sekeh sekali. 
But..........
I wish i will get at least one.
InsyaAllah one fine day ;)
Sengih sengih malu kucing malaya kite. 
Kahkahkah.
Please jangan gedik scha. 
Okdahbye. 



Monday, October 20, 2014

Give your heart a break.

Rehat.
Apa definisi yg korang boleh terangkan pasal rehat?
Rehat dr waktu belajar di sekolah ?
Rehat sebentar lepas kejar bola kat padang?
Rehat selepas penat bekerja ?
Atau rehat selepas naik tangga ?
Atauuu atauuuu rehat sebentar bersama kitkat?
*panggggggg* penampaq Zizan sat. Sempat lagi nak buat iklan dalam entry aku.
Ok sambung...
Macam macam yg boleh kita describe dr perkataan rehat.
Tapi sebenarnya harini aku nak cerita pasal rehat lain.

Okay korang.
Penah tak korang rehatkan hati korang?
Rehatkan hati dari perkara yg meresahkan hati, menyakitkan hati, mahupun yg mengecewakan hati?
Omg jiwang jap.
Okay macam biasa i will give u all a situation...

Cik munah bercinta sakan dengan pak jabit. Satu hari pak jabit tinggalkan cik munah kerana dah jatuh cintan pada cik rokiah janda hot kampung.
Cik munah tak dapat terima bila pak jabit just dumb her for another girl.
Oh yeahh, cik munah admit she's f**king hot !
Tapi bukan salah cik munah sebab badan dia gempal.
Salahkan mak Meghan Trainor sbb her momma told her dont worry about her size, her momma also said boy like a little more booty to hold at night.
Then cik munah just follow that statement !
.................krik, krik, krik.........................
Ok tiba tiba.
Actually yg lain tu saje tokok tambah perisa sikit.
Just wanna make you all understand that situation actually.
Cik munah kena dumb because of pak jabit terlanjur cinta sama cik rokiah.
Thats it.

Kalau korang jadi cik munah, apa tindakan yg korang akan ambil?

Naik meroyan and serang cik rokiah?
Find another handsome boy?
Nangis mengenang nasib?
Atau daftar nama pada agen cari jodoh?
Ok yang last sekali ni mmg motif ntah hape hape. Mohon maaf.

Sekarang aku nak tnya. Between all option above, what will you get if you choose to do that?
Adakah cik munah akan dapat conquer hati pak jabit semula ?
Jawapannya dah tentu tidakkkkk.

Kalau cari another guy to replace him boleh legakan hati ke?
Jawanpanya tidak juga.

Habis kenapa nak terkejar kejar cari penganti sedangkan korang sendiri tahu kemungkinan utk sakit kembali tu ada.
Kalau dapat penganti yg tak tinggalkan korang pun tak ada eloknya sbb trust me, one day u will leave him like ur ex dumb u before.

My suggestion.
Just give your heart some space to breath alone.
Give your heart a break.
Sometime hati kita pun kena rehat.
Rehat dr disakiti.
Rehat dr dikecewakan.
Rehat dr dilukakan...

Sunyi?
Ye, tepat sekali.
Sunyi memang sunyi.
Sunyi dari cinta manusia.
Tapi disitu bermulalah mencari cinta Pencipta manusia.
Kerna Pencipta itu yang bakal mencipta seseorang yg sebetulnya ditakdirkan untuk kita.

Give your heart a break.
Keep calm and love Allah.



Kembali.

Assalamualaikum reader.
Mengeliat sikit macam baru bangun tidur sebab blog ni dah lama tak dikejutkan dengan entry entry kera sumbang aku.
Lama blog ini direhatkan dan today is the day !
Hyeeeee everyoneeeeee !

Ehem ehem,
nak cerita apa ye harini.
Hmmmm actually banyak sangat benda yang aku nak sharing sepanjang menyepikan diri ni.
Tiada kisah pak berahim pak dolah mak minahcik joyah cikgu scha dan murid muridnya, tak kurang juga cerita dari doctor love.
Maybe after this gentre blog ni akan berubah sedikit atas sebab sebab yg lebih positive dan sebagainya.
Hopefully everyone will like it.
Alhamdulillah.

So everyone, waiting for my next entry k.
I miss all of you like you love all of me.

Lot of love, SH ;)