I made this widget at MyFlashFetish.com.

corner


Hye hye ! Welcome to Blog Bebelan Cikgu Secha! ^_^

Marquee

mood


kau kene bebel

Monday, October 20, 2014

Give your heart a break.

Rehat.
Apa definisi yg korang boleh terangkan pasal rehat?
Rehat dr waktu belajar di sekolah ?
Rehat sebentar lepas kejar bola kat padang?
Rehat selepas penat bekerja ?
Atau rehat selepas naik tangga ?
Atauuu atauuuu rehat sebentar bersama kitkat?
*panggggggg* penampaq Zizan sat. Sempat lagi nak buat iklan dalam entry aku.
Ok sambung...
Macam macam yg boleh kita describe dr perkataan rehat.
Tapi sebenarnya harini aku nak cerita pasal rehat lain.

Okay korang.
Penah tak korang rehatkan hati korang?
Rehatkan hati dari perkara yg meresahkan hati, menyakitkan hati, mahupun yg mengecewakan hati?
Omg jiwang jap.
Okay macam biasa i will give u all a situation...

Cik munah bercinta sakan dengan pak jabit. Satu hari pak jabit tinggalkan cik munah kerana dah jatuh cintan pada cik rokiah janda hot kampung.
Cik munah tak dapat terima bila pak jabit just dumb her for another girl.
Oh yeahh, cik munah admit she's f**king hot !
Tapi bukan salah cik munah sebab badan dia gempal.
Salahkan mak Meghan Trainor sbb her momma told her dont worry about her size, her momma also said boy like a little more booty to hold at night.
Then cik munah just follow that statement !
.................krik, krik, krik.........................
Ok tiba tiba.
Actually yg lain tu saje tokok tambah perisa sikit.
Just wanna make you all understand that situation actually.
Cik munah kena dumb because of pak jabit terlanjur cinta sama cik rokiah.
Thats it.

Kalau korang jadi cik munah, apa tindakan yg korang akan ambil?

Naik meroyan and serang cik rokiah?
Find another handsome boy?
Nangis mengenang nasib?
Atau daftar nama pada agen cari jodoh?
Ok yang last sekali ni mmg motif ntah hape hape. Mohon maaf.

Sekarang aku nak tnya. Between all option above, what will you get if you choose to do that?
Adakah cik munah akan dapat conquer hati pak jabit semula ?
Jawapannya dah tentu tidakkkkk.

Kalau cari another guy to replace him boleh legakan hati ke?
Jawanpanya tidak juga.

Habis kenapa nak terkejar kejar cari penganti sedangkan korang sendiri tahu kemungkinan utk sakit kembali tu ada.
Kalau dapat penganti yg tak tinggalkan korang pun tak ada eloknya sbb trust me, one day u will leave him like ur ex dumb u before.

My suggestion.
Just give your heart some space to breath alone.
Give your heart a break.
Sometime hati kita pun kena rehat.
Rehat dr disakiti.
Rehat dr dikecewakan.
Rehat dr dilukakan...

Sunyi?
Ye, tepat sekali.
Sunyi memang sunyi.
Sunyi dari cinta manusia.
Tapi disitu bermulalah mencari cinta Pencipta manusia.
Kerna Pencipta itu yang bakal mencipta seseorang yg sebetulnya ditakdirkan untuk kita.

Give your heart a break.
Keep calm and love Allah.



No comments:

Post a Comment