I made this widget at MyFlashFetish.com.

corner


Hye hye ! Welcome to Blog Bebelan Cikgu Secha! ^_^

Marquee

mood


kau kene bebel

Saturday, October 25, 2014

Maal Hijrah 1436 hijrah.

Asslamualaikum dan salam tahun baru Islam buat semua.
Alhamdulillah...
Dah masuk 1436 hijrah dah.
Bila cakap pasal hijrah, ramai yg tahu kisah penghijrahan Rasulullah saw.
Tapi zaman sekarang semua orang bercerita pasal penghijrahan seseorang dari banyak segi.
Ada yang hijrah dr London ke India.
Ada yang berhijrah dari haram business ke halal business..
Dan ada juga yang berhijrah dr kurang baik kepada yg baik.
Apa apa pun penghijrahan yang dilakukan, syukur Alhamdulillahhhhh...

Sejujurnya aku pun pernah melakukan penghijrahan.
Hajat dihati nak berhijrah kepada menutup aurat mengikut syariat yang dah ditetapkan oleh Islam.
Yes, masih dalam penghijrahan.
Masih membaiki.
Masih mencuba.
Masih segalagalanya...
Penghijrahan yang aku lakukan adalah sedikit demi sedikit.

Korang macam mana ?
Setiap org pasti ada kisahnya.
Sama macam yuna kata, setiap gambar ada cerita. Hehe.
Korang kena tahu,
Pintu neraka besar sangat tapiiiiiii pintu taubat lebih besar korangggggg !!!
So jangan rasa dah terlambat untuk berhijrah...

Sesungguhnya Allah swt amat sayangkan kita dan sebab itu Allah swt berikan kita musibah.
Dan yang pasti, Allah tidak akan memberikan musibah pada seseorang jika seseorang itu tidak mampu.
So fikirkan, mengapa Allah turunkan ujian buat kita.
Sudah tentu kita mampu menghadapinya.

Salam Maal Hijrah semua.
Lot of love from aku.

No comments:

Post a Comment