I made this widget at MyFlashFetish.com.

corner


Hye hye ! Welcome to Blog Bebelan Cikgu Secha! ^_^

Marquee

mood


kau kene bebel

Friday, March 27, 2015

Alasan penipuan.

Assalamualaikum wbt.
Hi semua. 
Selamat petang. 
Harini cikgu secha tunggu masa je nak cabut balik rumah awal.
Actually, tak ada apa sangat pun nak share harini. 
Cuma cikgu secha teringat akan seseorang.

Okay biasalah routin seorg cikgu kan. 
Confirm akan banyak tanya soalan sebelum dia jawab sendiri.
HAHA.
Okay, samalah dengan apa cikgu secha nak tanya ni.
Pernah tak ada orang tipu awak dan sebenarnya awak sendiri tahu bahawasanya org tu sedang mengencing awak ?
Mesti penah ada kan.
So lepas dia menipu tu, apa reaksi awak ?
Haaaa itu sebenarnya  soalan yang cikgu secha nak tanya.
Apa reaksi awak selepas ditipu ?

Eh eh awak tanya cikgu secha pulak ?
Hmmm, fine la fine.
Cikgu share laaaaaa.

Kalau cikgu secha kan, cikgu secha layankan je penipuan tu.
Sambil angguk angguk buat muka serious sambil tanya,
 "yeke?" 
"oh gitu?" 
"lepas tu?" 
"eh,mcm tu pulak"
Haaaaa, gitu jee...

Bukan nak kata apalah kan.
Orang yang menipu ni sebenarnya rugi, 
Dah la menipu orang tp sebenarnya dia tipu diri sendiri.
Tambah pulak seolah olah menunjukkan kebodohan diri sendiri kan. 
Hm kesian orang yang mcm ni tau.
Tak ada pendirian.
Dannnnn haruslah murid murid tahu bahawasanya orang yang suka menipu ni adalah seorang yg pelupa.
Kalau tak caya boleh test tanya semula apa yang dia cerita tu lepas sminggu dua.
Confirm cerita dah jadi version lain.

Kadang kadang terfikir juga, apa motif menipuan ?
Ok contoh la. 
Awak ada bf yang duduk jauh. 
Ok tak tak, tukarlah.
Tayah kata bf laaa, scandal cukup.
Scandal awak tu duduk jauh. 
 Then suddenly dia macam banyak alasan.
Itulah inilah ada itulah ada inilah.
Sebenarnya awak tahu dia menipu.
Mungkin dia ada org lain kat sana.
Ehh, cikgu secha kata MUNGKIN okay.
Tapi awak buat relax buat peace jelaaa.
Yelah kan, 
dah dia nak menipu takan awak nak maki hamun dia pulak kan.
So just act like positive human being.
Stay cool whatever happen.

Come on awak.
Kalau betul pun awak terguris sebab dia menipu and lukakan hati awak,
Just stay cool ok.
 Walaupun awak dah terjatuh sayang teruk kat dia, 
pleaseeee cikgu secha harap sgt awak just stay cool, positive and professional.
Kawal diri awak.

You know what my beloved student, 
Tak rugi pun kalau dia tipu awak.
Kata sayang awak, rindu awak.
Tapi sebenarnya ada orang lain.
Serious talk laaa, awak tak rugi apa apa sebab
Awak hilang orang yang tak sayang awak pun. 
Tapi dia yang rugi teruk sebab hilang orang yang sayang dia sangat sangat.
 Fikir fikirkanlah.
Keep smile.

Love of love,
Cikgu Secha



No comments:

Post a Comment