I made this widget at MyFlashFetish.com.

corner


Hye hye ! Welcome to Blog Bebelan Cikgu Secha! ^_^

Marquee

mood


kau kene bebel

Monday, March 30, 2015

Suami pertama ke terakhir ?

Assalamualaikum wbt dan selamat petang semua my student.

Today taktahu lah kenapa cikgu secha fefeling monday blues sampai ke petang.
Menaip email pun tersenguk senguk tak tahu apa yang ditaip.
Ohemjayyyy, ini tak boleh jadi.
Amek wuduk moh.
Alhamdulillah segar bugar lepas amek wuduk.

Actually harini tak ada tujuan update entry.
Just open blogger web and suddenly click new entry.
Hahaha. 
So nak share apa nih?
Okay cikgu secha share apa yang cikgu baca semalam.

Semalam cikgu secha ada baca satu article berkenaan dengan wanita yang berkahwin selepas kematian suaminya.
Article yang cikgu secha baca tu takdalah panjang pun.
Article itu menanyakan bahawa seorang wanita yang telah bernikah, 
Tetapi telah kematian suaminya.
Dan telah pun bernikah suami baru.
Disyurga nanti suami yang manakah yang akan wanita itu berjumpa?

Asalnya yang cikgu secha tahu, 
Wanita yang menikahi lelaki lain selepas kematian suaminya hanya akan berjumpa dengan suami terakhir dihayatnya.
Tetapi lain pula kenyataan article tersebut.

Katanya jika si syurga lelaki akan berjumpa dengan bidadari cantik, 
Maka wanita pula kan bertemu dengan suami pertama yang telah meninggal dunia.
Sejauh mana kebenaran ini ?
 Cikgu secha masih lagi mencari article lain untuk dibuat panduan.
So, pengajaran yang cikgu secha nak bgtau kat sini.
Jika kita membaca sesuatu, pastikan kita dapatkan rujukan dari pelbagai bahan bacaan lain.
Kalau rasa tak confident juga dengan apa yang dibaca, 
Moh ler kita bertanyakan pada yang pakat seperti ahli ulama, ustaz dan sesiapa yang tidak meragukan.

Okay, nanti kalau cikgu secha dah dapat rujukan yang lebih tepat pasal topic ni, 
yesssss, i wil share with all my student okay.
Bye.

Lot of love, 
Cikgu Secha mengantuk balik.

No comments:

Post a Comment