I made this widget at MyFlashFetish.com.

corner


Hye hye ! Welcome to Blog Bebelan Cikgu Secha! ^_^

Marquee

mood


kau kene bebel

Wednesday, March 25, 2015

Get hurt by herself.

Assalamualaikum wbt alahai semua adik manis kakak manis and untuk abang manis.
Dan tak lupa juga salam sayang rindu utk semua murid murid cikgu secha.
Lama kan cikgu secha tak sharing sharing kat blog ni.
Okay sorry sorry sbb lately ni busylah.
Dengan blogger web ni block kat office.
Lappy kat rumah dah rosak.
Hmmmm banyak hal sgt.
Haha kalau tak boleh la kan kita share bebanyak sikit.

You know what, dalam tempoh beberapa lama yang cikgu secha tak update blog ni, 
macam macam benda yang cikgu secha lalu, kenal, belajar, etc.
Salah satunya apabila semua tahu kan cikgu secha dah putus bertahun lama dulu 
dan cikgu secha masih lagi single sampai skrg.
Alhamdulillah, cikgu secha masih lagi hidup with my two feet...

Okay, ye anak anak murid cikgu, 
Cikgu tahu sakit bila putus cinta, 
sakit ditinggalkan dan dekat sini cikgu secha nak menegaskan bahawa 
yang meningggalkan juga sakit.
 Siapa antara murid murid cikgu yang ada tonton cerita Teman Lelaki Upahan ?
Haaaaaaa, senang nak bg contoh watak si Kyra Lydia tu.
She's love EL, 
she's leave him, 
then she's get hurt by herself.

Yes, lelaki punya ego yg susah utk kita jatuhkan.
Tapi FYI guys, perempuan kalau dah ego memang akan worst gila than lelaki.
Perempuan sanggup sakitkan hati dia sendiri demi seorang lelaki tau.
Dannnnnn lelaki tu takkan paham kenapa perempuan buat cengitu.
Last last dua dua sakit, nangis, dendam.

Tapi kalau pasal dendam kan, cikgu secha tak setujulah kan.
Hah, yang duduk hujung tuh.. Mai dekat sikit cikgu secha nak share.
Dendam ni adala punca hati kita keras tau.
Ia juga punca kita bermasam muka sesama manusia.
Alangkah ruginya kita murid murid.
Tahu rugi kenapa ?
Sebab hidup ni bukan lama mana pun, dunia ni bukan besar sgt pun, 
Tapi kita sanggup menghabiskan masa hidup kita dengan berdendam.

Dendam tu sebenarnya tak ada apa pun, 
Orang tu tak rasa apa,
Tapi awak semua yg bermain dengan perasaan sendiri.
Allah swt menjadikan kita dr tanah yg cukup lembut, 
Tapi kenapa kita nak jadi keras macam batu kan.
Feel positive everyday.

 Biar, 
Biar orang nak buat apa pun dekat kita.
Dia nak mainkan perasaan kita.
Dia nak berdendam.
Dia nak pergunakan kita.
Kita tengok je, kita lihat dan kita perhati.
Memang, memang dia tengah syok duduk atas roda.
Tapi ingat ye, berdoakan pada yang kuasa.
 Mana tahu dengan izinNya, kita boleh tengok "live" orang tu bawah roda.

Keep calm and stay positive anak anak murid sekalian. 
Byebye :)

No comments:

Post a Comment